Erik Mogeno er en ung komiker, som kanskje er mest kjent for sine buktalerferdigheter. 


profil

Etter sin deltakelse i Norske Talenter, og over tusen forstillinger over hele Norge, er han klar til å underholde på ditt arrangement.

Erik Mogeno kom til verden en Novemberdag i 1992.
Han voksne opp på Notodden, og fant fort ut at han ville drive med noe annet enn blues og råning. Erik er nå bosatt i Porsgrunn, og reiser landet rundt med sine show.

 

 

Viktige år som har hatt betydning for Eriks  showkarriere:

  • 1998: Erik begynte å interessere seg for underholdning og trylling, etter å ha sett klovnen Melvin Tix i Bø Sommarland. Han får også samme år sitt første tryllesett, og så var det bare å sette i gang å øve.

  • 2000: Mens alle de andre gutta i klassa var ute og sparket fotball i friminutta, gikk Erik rundt å trylla for de andre  elevene og gjorde ablegøyer.

  • 2005: Erik har sin første betalte forestilling i en barnebursdag. De neste årene reiste han rundt i over 200 barnebursdager og tryllet og laget ballongdyr.

  • 2009: Erik oppdager en buktaler på youtube. Dette skulle bli starten på Erik`s karriære.

  • 2010: Erik melder seg på Norske Talenter på Tv2 sammen med sin buktalerdukke «Kaninen Kalle». Etter første runde gikk dommer Alex Rose`n helt i fistel etter å få se  Erik videre. I Semifinalen fikk han desidert flest stemmer av alle og gikk videre helt til den store finalen. Dette ble Erik sitt store gjennombrudd, og etter dette sluttet Erik på skolen, for å drive med underholdning på fulltid. Denne sommeren ble han også med Se og hør på sin omfattende sommerturnè, hvor det ble spilt 25 show på 21 dager over hele øst, sør og vest landet. I tillegg åpnet han attraksjonen «Nightmire» på Tusenfryd.

  • 2011: Erik får sin store drøm oppfylt, da han bare 18 år gammel,  satt opp sitt første helaftens soloshow på selveste Chat Noir i Oslo, med  god hjelp fra teatersjef Tom Sterri. Dette ga Erik masse oppmerksomhet, og han gjestet flere Tv programmer, og fikk oppslag i noen av landets største   aviser. Samme år mottok han Jan Werner Danielsens ærespris, og spilte inn reklamefilm som ble sendt på Tv2.

  • 2013: Erik underholder i Bø Sommarland. På samme scene som han oppdaget underholdningen 15 år tidligere. Her underholder han sammen med klovnen Fix Fax, badeglade gjester hver dag, 3 uker i Juli. Dette gjør han også de 2 neste sommrene. Erik inngår også et spennede samarbeid med FN sambandet. Han får i oppdrag å skape liv i FN sin Maskot «FN filuren» som er blitt omgjort fra en drakt til en håndukke. Ideèn var å lage et foredrag for barn som skulle rundt på skoler med Erik og filuren,  for å lære barn hva FN står  for og jobber med. Det hele var egentlig et prøveprosjekt og det ble planlagt 4 foredrag. Det hele ble så godt    mottatt, og det var mange som ønsket å få Erik på skolen, at det ble gjennomført totalt 49 foredrag dette året    fordelt på 28 forskjellige skoler. 20 ekstra foredrag ble satt opp året etter.

  • 2014: En kveld Erik var ferdig med et show i Kristiansund sitter han og kjeder seg på hotellrommet. Han tar opp Kalle på     armen, setter på kameraet på telefonen sin, og begynner å filme det som faller han inn. Han legger videoen ut på sin facebook side, slukker lyser og legger seg til å sove. Dagen etterpå våkner han, sjekker facebook, og videoen har fått over 11 000 likes, og delt over 4000 ganger. Erik  hadde plutselig fått et helt nytt publikum. Ut over året la han ut flere videoer, og filmene har til sammen blitt sett over 700 000 ganger. Erik begynte å interessere seg for Stand up, og oppdrådde både i 2014 og 2015 på flere stand up klubber rundt om  kring i Norge. Erik har også dette året sitt show nummer 1000.

  • 2015: Erik har urpremiere på sitt helt nye show «Du skal bli pappa» som han har skrevet på i 2 år. Showet ble spilt med   strålende tilbakemeldinger fra både anmeldere og publikum, og settes opp flere steder i 2016. Erik gjorde også dette året comback i Norske Talenter med en helt ny dukke. Denne gangen nådde han semifinalen, og han fikk igjen vist Norge noe av det han hadde å by på.